مسابقات استعداد یابی پیانو در دنیا
در دنیای موسیقی، بسیاری از مسابقات برای استعداد یابی پیانو برگزار می شود. برخی از مهمترین مسابقات استعداد یابی پیانو در دنیا عبارتند از:
۱- مسابقات استعداد یابی پیانو تشنگهای بزرگ (The International Tchaikovsky Competition): این مسابقات در هر چهار سال یک بار در مسکو برگزار می شود و به عنوان یکی از معتبرترین مسابقات استعداد یابی پیانو در دنیا شناخته می شود.
۲- مسابقات استعداد یابی پیانو وان کلایبرن (Van Cliburn International Piano Competition): این مسابقات هر چهار سال یک بار در فورت ورث، تگزاس برگزار می شود و به عنوان یکی از بزرگترین مسابقات استعداد یابی پیانو در دنیا شناخته می شود.
۳- مسابقات استعداد یابی پیانو لیزا یودی (The Leeds International Piano Competition): این مسابقات هر سه سال یک بار در لیدز، انگلستان برگزار می شود و به عنوان یکی از مهمترین مسابقات استعداد یابی پیانو در دنیا شناخته می شود.
۴- مسابقات استعداد یابی پیانو چپل هیل (The Chopin International Piano Competition): این مسابقات هر پنج سال یک بار در ورشو، لهستان برگزار می شود و به عنوان یکی از معتبرترین مسابقات استعداد یابی پیانو در دنیا شناخته می شود.
۵- مسابقات استعداد یابی پیانو هاماماتسو (The Hamamatsu International Piano Competition): این مسابقات هر سه سال یک بار در شهر هاماماتسو، ژاپن برگزار می شود و به عنوان یکی از مهمترین مسابقات استعداد یابی پیانو در آسیا شناخته می شود.
Tchaikovsky Competition
مسابقات استعداد یابی پیانو تشنگهای بزرگ (The International Tchaikovsky Competition) به عنوان یکی از معتبرترین مسابقات استعداد یابی پیانو در دنیا شناخته میشود. این مسابقه به منظور گسترش و ترویج موسیقی کلاسیک و پیدا کردن استعدادهای پیانو در سطح جهانی تاسیس شده است. این مسابقه هر چهار سال یک بار در مسکو، روسیه، برگزار میشود.
تاریخچه این مسابقه به سال ۱۹۵۸ برمیگردد، که به مناسبت دهمین سالگرد درگذشت آهنگساز بزرگ روسی، پیتر چایکوفسکی برگزار شد. از آن زمان به بعد، این مسابقات به صورت دورهای برگزار شد و پیانیستان و سایر نوازندگان سازهای ارکستری شامل ویولن، ویولنسل، فلوت، کلارینت، ترومپت، فاگوت، کُرن، توبا، تیمپانی و سهتار برای شرکت در این مسابقه دعوت میشوند.
در این مسابقات، شرکتکنندگان در دو مرحله اول اجراهایی از آثار چایکوفسکی، بخش اول کنسرتو برای پیانو و ارکستر، سوناتهای سولو و سوئیتهای برای پیانو را اجرا میکنند. در مرحله سوم نیز، شرکتکنندگان باید یکی از کنسرتوهای برجسته برای پیانو اجرا کنند. این مسابقات با جوایزی همچون نخستین جایزه، جایزهی دوم و جایزهی سوم، همراه است که به نفرات برتر اهدا میشود.
مسابقه بین المللی ون کلایبرن
این مسابقه در واقع یکی از مهمترین و بزرگترین مسابقات استعداد یابی پیانو در جهان است که هر چهار سال یکبار در شهر فورت ورث در ایالت تگزاس آمریکا برگزار می شود. این مسابقه به نام ون کلایبرن، نوازنده پیانوی آمریکایی معروفی است که در دهه ۱۹۶۰ در مسابقه بین المللی تشنگهای بزرگ در مسکو، جایزه اول را از آن خود کرد. او پس از برگزاری این مسابقه به عنوان نماد واحدی از توافق بین دولت های آمریکا و شوروی در زمینه فرهنگ و هنر، شناخته شد.
در این مسابقه، نوازندگان پیانو از سراسر جهان شرکت میکنند و برای رسیدن به جوایز مختلف در مقابل داوران معتبر و برجسته ای اجرا میکنند. جوایزی که در این مسابقه اهدا میشود شامل جوایز نقدی، ضمنی و جایزه گرند مجموعه ای از اجراهای پیانویی هستند که برای نوازندگان پیانو بسیار ارزشمند هستند.
مسابقه بین المللی ون کلایبرن تاثیر بسزایی در افزایش شهرت نوازندگان پیانوی جوان در سراسر جهان داشته است. برنده های این مسابقه اغلب به عنوان استعدادهای برجسته پیانویی شناخته شده و در برنامه های کنسرتی بسیاری در سراسر جهان شرکت میکنند.
مسابقه بین المللی پیانو لیدز
این مسابقه یکی از قدیمیترین و معتبرترین مسابقات استعداد یابی پیانو در جهان است که هر ۳ سال یکبار در شهر لیدز در انگلستان برگزار می شود. این مسابقه از سال ۱۹۶۳ برگزار می شود و در مقابل داوران برجستهای همچون دیانا وارین، مارتا آرگریخت و مارک ادواردس قرار میگیرد.
در این مسابقه، نوازندگان پیانو از سراسر جهان شرکت میکنند و برای رسیدن به جوایز مختلف در مقابل داوران اجرا میکنند. جوایزی که در این مسابقه اهدا میشود شامل جوایز نقدی، ضمنی و جایزه گرند مجموعه ای از اجراهای پیانویی هستند که برای نوازندگان پیانو بسیار ارزشمند هستند.
مسابقه بین المللی پیانو لیدز تاثیر بسزایی در افزایش شهرت نوازندگان پیانویی در سراسر جهان داشته است. برنده های این مسابقه اغلب به عنوان استعدادهای برجسته پیانویی شناخته شده و در برنامه های کنسرتی بسیاری در سراسر جهان شرکت میکنند.
مسابقه بینالمللی پیانو فردریک شوپن
مسابقه بینالمللی فردریک شوپن در واقع یکی از قدیمیترین و معتبرترین مسابقات استعداد یابی پیانو در جهان است. این مسابقه به نام فردریک شوپن، آهنگساز و پیانیست اهل لهستان که از نمادهای اصلی موسیقی رمانتیک است، نامگذاری شده است و در سال ۱۹۲۷ برای اولین بار در وارشو، پایتخت لهستان برگزار شد. مسابقه پیانو شوپن هر چهار سال یک بار برگزار می شود و نوازندگان پیانو از سراسر جهان شرکت می کنند.
در این مسابقه، شرکت کنندگان در مقابل داوران برجسته موسیقی اجراهایی از آثار فردریک شوپن و سایر آثار کلاسیک اجرا میکنند و در پایان مسابقه، جوایز مختلفی از جمله جایزه نخست، جایزه دوم، جایزه سوم و جوایز خاصی مثل جایزه برای بهترین اجرای یک قطعه از فردریک شوپن و یا جایزه برای بهترین نوازنده لهستانی به برترین نوازندگان اهدا میشود.
برنده های مسابقه پیانو شوپن معمولا به عنوان نمایندگان برجسته پیانویی شناخته شده و در برنامه های کنسرتی بسیاری در سراسر جهان شرکت می کنند. برخی از برندگان قبلی این مسابقه شامل نوازندگان بزرگی همچون موریس انجل، مارتا آرگریخت، کریستوف اسمبوک، کریستوفر پارکن، ویتولد مالچین، رافائل بلوبستکی و دیگران هستند.
Hamamatsu International Piano Competition
مسابقه بینالمللی پیانو هماماتسو (Hamamatsu International Piano Competition)، یکی از معتبرترین مسابقات پیانو در جهان است که هر سه سال یکبار در شهر هماماتسو ژاپن برگزار میشود. این مسابقه برای تشویق بازیکنان جوان پیانو و پرورش استعدادهای جوان پیانیست ایجاد شده است و شرکت کنندگان باید بین ۱۷ تا ۳۲ سال سن داشته باشند.
این مسابقه شامل سه دور مختلف است: دور اول، دور نیمهنهایی و دور نهایی. در دور اول، شرکتکنندگان باید دو قطعه از لیست قطعات مشخص شده برای این دور را اجرا کنند. در دور نیمهنهایی، شرکتکنندگان باید یک کنسرتوی کامل را اجرا کنند. و در دور نهایی، شرکتکنندگان باید یک کنسرتوی کامل دیگر را اجرا کرده و نهایتا برنده مسابقه تعیین میشود.
این مسابقه به عنوان یکی از برترین مسابقات پیانو جهان شناخته شده است و برندگان آن شامل هنرمندان برجسته ای مانند یانی، اویاش کارناتاک، اینگرید فلسینگ و بسیاری دیگر میباشند. همچنین این مسابقه به عنوان یکی از مهمترین رویدادهای موسیقی در ژاپن شناخته شده است و توجه زیادی از بخش موسیقی جهان به آن دارد.
با تشکر از توجه شما و ممنون از اعتمادتون نسبت به سایت پیانو گام
ارادتمند حمیدرضا عفیفی